Kerstbouillon met eieren van de Familie Kunnen
Betekenis afkortingen: g = gram, dl=deciliter = 100 cc, 1 eetl. = 1 eetlepel=15 cc, 1 theel. = 1 theelepel=5 cc, mm=millimeter en cm=centimeter
Voor 4 personen: 4 Kunnens’eieren, 2 potjes bouillon, rode en groene paprika, 4 eetl. slagroom of crème fraîche, zout en peper uit de molen.
*Neem de eieren tijdig uit het doosje in de koelkast.
*Breng de bouillon in een pan aan de kook.
*Steek sterretjes uit de schoongemaakte paprika’s en verwarm die 10 minuten in de bouillon.
*Klop de eieren los met de room, zout en peper.
*Leg een roestvaststalen of kunststof zeef boven de pan en giet hierdoor het eimengsel. Beweeg steeds heen en weer.
*Lekker als warm tussengerecht uit kerstkopjes.
Eiertips: varieer met partjes hardgekookt ei in de bouillon.