Kersteiersalade van de Familie Kunnen
Voor 4 personen: 6 Kunnens’eieren M, 4 ijsbolletjes eiersalade kant-en-klaar, 1 theel. Bruschetta kruiden (supermarkt) of gemalen peperkorrels, 1 eetl. fijngeknipte peterselie, 1 eetl. fijngeknipte kervel, eikeblad- en friséesla, garnering als gele kerstomaatjes en rode paprikasnippers.
*Kook alle eieren op de bekende wijze hard, pel en snijd er vier ervan in blokjes. Bewaar de overige eieren gepeld in ruim koud water. Snij er later partjes of plakjes van.
*Meng de eiersalade, de gedroogde en verse kruiden in een kom. Voeg de eiblokjes toe en meng dit.
*Schep met een ijsbolletjestang bolletjes op een bedje van de sla en voeg de overige eieren en de garnering toe.
*Verdeel de sla over een schaal en plaats hierop de tomaten. Garneer met de overige eieren in partjes, de tomaatjes en de kruiden.
Eiertip: schep met een natgemaakte bolletjestang de salade op bordjes. Gekookte eieren kunnen ook worden verdeeld in eiwit en eigeel en als garnering van een spruitjes of groene koolschotel dienen.