Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Kersttortilla van de Familie Kunnen


Voor 48 stukjes: 6 Kunnens’eieren M, 1 eetl. olie, ev. 1 uitgeperst teentje knoflook, 4 lente uitjes, 1 groene en rode paprika in stukjes, 200 g voorgekookte aardappeltjes, 1½ dl zure room of slagroom, 200 g geraspte kaas, 3 eetl. fijngeknipte bieslook, zout en peper uit de molen.

*Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een diep bakblik of springvorm van ca. 18x25 cm met bakpapier.
*Neem de eieren tijdig uit het eierdoosje in de koelkast.
*Verwarm de olie in een pan en roerbak hierin de knoflook met de kleingesneden uitjes en de paprika’s. Laat dit ca. 10 minuten smoren en voeg dan de aardappeltjes in blokjes toe.
*Klop alle eieren met de room, de kaas, de bieslook, zout en peper los. Voeg het groente-aardappelmengsel toe.
*Schenk het geheel in het bakblik en bak dit in ca. 30-40 minuten goudbruin. Neem het blik er na de baktijd uit en snijd de zijkant met een spatel los. Laat dit goed afkoelen en op een plank glijden.

Eiertip: als de tortilla na de baktijd nog glimt, zet dan de grill nog even aan voor een goudbruine bovenkant. Ook lekker als hartig puntje bij een Kerstaperitief.