Recept paaseitje
Heel eenvoudig, een gekookte eitje halveren en aankleden.
Leuk voor de kleintjes aan tafel.
Eigen geraapt paaseitje verwerken tot kip/kuikentje
Kerstei Kunnerij van de Familie Kunnen
Betekenis afkortingen:
g = gram, dl=deciliter = 100 cc, 1 eetl. = 1 eetlepel=15 cc, 1 theel. = 1 theelepel=5 cc, mm=millimeter en cm=centimeter.
Voor 4 personen:
4-8 Kunnens’ eieren S of M of L of XL, 8-16 ronde plakjes brood, 2 eetl. kruidensmeerkaas, rucolasla, 6 eetl. vinaigrette of sladressing, 4 eetl. geraspte kaas en kerstgarnering als rode paprikasnippers en tuinkers.
*Prik alle eieren aan de bolle kant in met de eiprikker.
*Breng de eieren in een pan met ruim koud water aan de kook.
*Kook de eieren halfzacht in 4 minuten en hard in ca. 8 minuten. Reken de kooktijd vanaf het moment dat het water kookt.
*Laat de eieren direct na het koken ‘schrikken’ in koud water om het pellen te vergemakkelijken.
*Besmeer het brood met de kruidenkaas.
*Verdeel de gewassen rucola op een Kerstschaal en schik daarop het brood met de gehalveerde eieren.